ШЕСТИ ОКРУЖНИ СТРУЧНИ СУСРЕТИ МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

Шести окружни стручни сусрети медицинских сестара „Медицинска сестра васпитач као део заједнице учења и учесник у планирању промена у предшколској установи“ одржани су 22.10.2022. године у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево. У организацији Савеза медицинских сестара предшколских установа Србије, Удружења медицинских сестара предшколских установа Подунавског и Браничевског округа и ПУ „Наша радост“ Смедерево започета је стручна хоризонтална  размена између предшколских установа са циљем заједничког грађења знања и разумевања васпитно образовне праксе и процеса њеног мењања.

Присутнима су се током пленарног дела обратили Мирјана Крстић, директорка Предшколске установе, Јадранка Спасић, председница Савеза медицинских сестара предшколских установа Србије, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС Марија Белензада и Весна Дасукидис, градоначелник Смедерева Јован Беч, сви заједно истичући значај стручног усавршавања, међусобног повезивања, сарадње и подршке на локалном нивоу.

Сусрети су након тога настављени кроз пет сесија у којима су након получасовних презентација појединих установа из региона, покретане дискусије практичара на основу рефлексивних питања која су практичари добили. Уз подршку модератора практичари су били у прилици да преиспитују сопствену праксу, сагледавају је из различитих перспектива и професионално се развијају у контексту системског приступа.

Scroll to Top