Свечани дефиле 2015 године

Деца и васпитачи Предшколске установе „Наша радост“ традиционално су узели учешће на свечаном дефилеу поводом 128. Смедеревсеке јесени. ЧAРОЛИЈА СМЕДЕРЕВСКЕ ЈЕСЕНИ била је тема овогодишњег дефилеа. Деца и васпитачи припремних група (целодневни боравак) објекaта „Хајди“, „Бамби“, „Лептирић“, „Бубамара“, „Пчелица“, „Дизниленд“ и „Весели цветови“ представили су своје „јесење приче“ разиграним, маштовитим и веселим костимима.
На „Смедеревској јесени“, 05. 09. и 06. 09. 2015. на градском Тргу, сада већ прваци основнох школа у Смедереву, представили су своја музичко сценска остварења са Завршне свечаности предшколаца.
***
Још једна чаролија смедеревске јесени догодила се у градској „Галерији“ где је од 02.-06. 09. 2015. представљена изложба дечијих радова из свих објеката Установе, који су настајали током летњег периода. Дечији радови су били различити у својим величинама и облицима. Представљене су одређене технике са рециклажним материјалима (пластична амбалажа, новински папир), мозаици, колажи, као и комбинацијом више техника. Својим непоновљивим ликовним изразом, деца су дочарала своје породице, омиљене јунаке из представа, историјске личности нашег града, препознатљиве делове града Смедерева… Тврђаву, реку Дунав, градски Трг…симболе јесени …
Ову изложбу су на разиграни начин, игром и песмом, 02. 09. 2015. отворила деца из објекта „Весели цветови“. Изложба је реализована уз стручну помоћ Музеја града Смедерева.

Scroll to Top