Реч подршке

ОДРАСЛИ СВЕТЕ

Надамо се да сте успели да се организујете у новонасталој ситуацији и да успевате да функционишете у тренутку који је за све нас непознат, непредвидљив а самим тим и изван наше контроле. Зашто је важно да успемо у томе?

Ако смо у улози родитеља, ваља се присетити да смо модели нашој деци …УВЕК..па и сада. Од нас уче како се понашати у различитим животним моментима…укључујући и кризне. А њих ће тек бити у њиховим животима…

Ако имамо срећу, те смо и даље нечија деца…онда имамо обавезу да збринемо, умиримо наше родитеље, баке, деке, тетке… и будемо им подршка. И не само њима, већ и нашим пријатељима, рођацима, колегама, партнерима, комшијама…

Наша осећања, мисли, понашања…под директним су утицајем околности у којима се налазимо. Неке од потреба није могуће задовољити у овом тренутку. Таква је, између осталих, потреба за сигурношћу. Страх, бес, љутња, туга…неке су од емоција са којима се ових дана суочавамо.

Шта нам је чинити?

За почетак, будимо подршка себи. Ако је тешко, потражимо подршку других. Одговорни смо за своја осећања и зато је важно да учинимо све што је потребно да се умиримо, смањимо стрес…јер ћемо само тада бити спремни да играмо наше разноврсне улоге најбоље што умемо!

Подсетимо се: одговорни смо за нашу децу!

Као један од видова подршке прочитајте интересантне текстове, Смиљане Грујић, ауторке програма ПОДРШКА, НЕ ПЕРФЕКЦИЈА који се у сарадњи са Фондацијом Новак Ђоковић реализује у ПУ „Наша радост“ Смедерево.

https://novakdjokovicfoundation.org/sr/biti-roditelj-u-doba-korone/

 

https://novakdjokovicfoundation.org/sr/kako-objasniti-detetu-da-ne-moze-u-park/

 

Педагошко-психолошка служба Установе

Scroll to Top