ОКРУГЛИ СТО – Програми у предшколском васпитању и образовању

У четвртак 17.05.2018. у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању одржан је округли сто са темом Програми у предшколском васпитању и образовању. Округли сто је организовао Балкански савез удружења васпитача. Домаћини вишедневне размене стручних искустава васпитача балканских земаља (Словенија, Црна Гора, Република Српска, Федерација Босне и Херцеговине, Македоније) биле су ПУ “Наша радост“ Смедерево и ПУ „Љубица Вребалов“ из Пожаревца.
Учесници Округлог стола поздрављени су од стране Мише Ивковића, помоћника градоначелника за образовање и васпитање и Миљане Кравић, в.д. директора Регионалног центра у Смедереву.
О садржају и концепту нових Основа програма предшколског васпитања и образовања у РС говорила је Маша Аврамовић, доцент на Филозофском факултету у Београду. Учешће у дискусији која је била усмерена на кључне моменте у предшколству узели су присутни учесници. Интересантна су и различита искуства бивших југословенских земаља.
Директорка ПУ „Наша радост“ Смедерево, Мирјана Ћосић, имала је прилику да учесницима Округлог стола представи програме који су реализовани у нашој заједници а усмерени су ка деци изван система предшколског васпитања и образовања – Музејске игре, Уметничко забавиште, Уметничко забавиште – галерија радости. Значајно је и препознато као посебна вредност то што су програми грађени са представницима институција културе у граду, локалним уметницима, децом и члановима њихових породица.

Scroll to Top