Игра – начин живљења на предшколском узрасту

ИГРА –  НАЧИН ЖИВЉЕЊА НА ПРЕДШКОЛСКОМ УЗРАСТУ

У просторијама вртића „Весели цветови“ у ПУ „Наша радост“ у Смедереву одржани су Први окружни сусрети „Васпитачи – васпитачима“ под слоганом Игра-начин живљења на предшколском узрасту у периоду 3-4.3.2017.године. Скуп је организовао Савез удружења васпитача Србије-Удружење васпитача „Чигра“ Смедерево и Предшколска установа „Наша радост“ Смедерево.

Скупу су присуствовали васпитачи, медицинске сестре-васпитачи, директори и стручни сарадници из Смедеревске Паланке, Велике Плане, Ковина и Смедерева као и гости презентатори из Младеновца, Крагујевца, Краљева, Зајечара, Власотинца, Београда (Врачар), Лесковца и Земуна. Скупу су подршку пружили модератори из Крагујевца, Панчева, Лесковца и Смедерева. Укупан број учесника је 150.

У пленарном делу рада проф. др. Весна Цолић са Високе школе струковних студија за образовање васпитача Нови Сад је својим излагањем на тему Игра без играчака на необичан начин приказала које су могућности за настајање игре и играчака.

Златко Гајић, стручни сарадник-педагог физичког васпитања из ПУ „Звездара“ из Београда је у пленарном делу рада, представио пројекат Плес испод дуге и приказао животна, важна дешавања у вртићу и како каже Златко, вртић би требало да „мирише“ на игру. Након уводног излагања учествовали смо у радионици Плес испод дуге. Утисци са излагања и радионице су врло позитивни.

Други дан скупа је протекао у презентацијама у четири простора. Презентовано је 12 радова из горе наведених градова.

Scroll to Top