Здрави зуби, леп осмех

Здрави зуби, леп осмех

посета јаслене групе објекта „Дизниленд“ стоматологу

Колико су здрави зуби важни за здравље читавог организма и леп осмех малишана, знамо ми одрасли који смо одговорни за формирање навика код деце, које ће допринети да се здрави зуби што дуже очувају.
Поред здраве исхране богате витаминима, од велике важности бројне активности усмерене на формирање позитивних навика код деце о значају хигијене зубића.
Због тога смо ми са децом јасленог узраста разговарали о прању зубића: Да ли перу зубиће? Када перу зубиће? Ко им помаже у томе, да ли воле да перу зубиће? Да ли су били код стоматолога (доктора за зубиће)? А затим нам је дошла превентивна сестра која нам је показала како се перу зубићи и причала о храни која је здрава за наше зубиће, али и храни која је мање здрава.
С обзиром да деци одлазак код стоматолога делује помало застрашујуће због белог мантила, чудне велике столице и инструмената, одлучили смо да га посетимо и упознамо се са њим и поставимо му нека питања. Примиле су нас две насмејане и љубазне тете, које су се потрудиле да на деци прихватљив начин објасне шта оне раде. Провазали смо се на тој чудној и великој столици, која и није тако страшна и деца су желела да се возе, показале су нам и оне како се перу зубићи и позвале нас да их опет посетимо. Позвале су децу да дођу и са својим мамама и татама.

Scroll to Top