Дечија недеља у вртићу “Бамби”

Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас мери се деценијама.  Дечја недеља је први пут обележена 1934. године на предлог организације Пријатељи деце Србије, а 1987. године  дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци.

Манифестација Дечја недеља се сваке године одржава у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала. И у вртићима наше установе организоване су посебно и пригодно одабране игре.

Деца и вапитачи из вртића ,,Бамби”, обележавање Дечје недеље су започели дружењем са децом из јаслених група објекта ,,Сањалица“ на Тргу испред платоа цркве, где су деца цртала кредама и играли игре. У среду и четвртак,  старија група и  предшколци посетили Музичку школу ,,Коста Манојловић”, где су могли да виде и чују различите музичке инструменте и детаљније се упознају са њима. У наставку обележавања Дечје недеље, деца припремног предшколског програма посетили су и основну школу ,,Јован Јовановић – Змај” и заједно са школском децом савладавали полигоне у сали школе.

Подсетили смо се права деце, која би сви требало да поштујемо.

Scroll to Top