СУСРЕТАЊЕ ВАСПИТАЧА „ЈЕДАН ДАН У ВРТИЋУ“

У Врњачкој Бањи је одржано сусретање васпитача „Један дан у вртићу“ под слоганом „Аутентичне ситуације у вртићу и ван њега као покретач игре и истраживања“. Скуп је одржан у хотелу Бреза у Врњачкој Бањи у периоду од 20-22.10.2023.године.
Скуп је отворила председница Удружења васпитача Слободанка Радосављевић, након чега се присутнима обратила Биљана Којовић, координатор за образовну компоненту 2, у оквиру пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање који реалузује Министарство просвете науке и технолошког развоја РС. Скупу су присуствовали бројни васпитачи, медицинске сестре-васпитачи, стручни сарадници, сарадници и директори.
Присутни су имали прилику да учествују и рефлексивно сагледавају праксу многих предшколских установа што је својеврсна прилика за учење и стручно усавршавање. Сусретање се следећег дана одвијало кроз четири паралелне сесије приликом којих су приказани бројни примери праксе.
На сусретању је представљен рад ПУ „Наша радост“Смедерево под називом „Физичка средина као подстицај за игру“ при чему су аутори рада стручни сарадник-педагог Јелена Славић и васпитач Љиљана Недељковић изнеле своја искуства о грађењу заједништва, значају и улози васпитача у богаћењу и креирању средине за учење, и простору као трећем васпитачу.

Scroll to Top