ГОДИНЕ УЗЛЕТА за добробит деце предшколског узраста

Уз подршку УНИЦЕФ-а, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у организацији Предшколске установе „Наша радост“ Смедерево у два термина  05-06.10.2019. и 19-20.10.2019. реализоване су дводневне обуке, за 150 васпитача и медицинских сестара васпитача и стручних сарадника Предшколске установе „Наша радост“ Смедерево, за примену нових Основа програма Године узлета. Прва обука је реализована у просторијама Основне школе „Јован Јовановић Змај“ и била је посвећена Концепцији основа програма-Године узлета.

У просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, реализована је друга обука са темом–Развијање реалног програма. Обуке су реализоване у пет радионичких група. Тренери су били професори са академија за образовање васпитача и практичари из предшколских установа. Обука је акредитована у Министарству просвете науке и технолошког разоја РС и налази се на листи програма од јавног значаја. Васпитачи и медицинске сестре васпитачи полазници обуке добијају сертификате и преузимају улогу промотера Нових основа програма за васпитаче који нису похађали обуку.

Предшколска установа „Наша радост“ Смедерево у радној 2019/20. години међу првим установама у Србији почиње са применом нових Основа програма Године узлета. Суштина новог програма је да се заједничком активношћу деце, родитеља, васпитача и локалне заједнице доприноси остваривању добробити деце предшколског узраста.

Scroll to Top